Skal du have kørekort? Så skal du bruge færdselsrelateret førstehjælp!

Skal du have kørekort? Så skal du bruge færdselsrelateret førstehjælp!

Hvad er forskellen på et kursus i førstehjælp og færdselsrelateret førstehjælps?

Som mange ved skal man, for at kunne begynde og for at kunne få sig et kørekort, have bestået et færdselsrelateret førstehjælpskursus. Men hvordan foregår det og hvad er forskellen på færdselsrelateret førstehjælp og på et almindeligt førstehjælpskursus?

Forskellen er i princippet ikke særlig stor. På et almindeligt førstehjælpskursus lærer man alt, hvad man også skal lærer under et kursus med færdselsrelateret førstehjælp. Der er dog mange forskellige “grader” at tage i et førstehjælpskursus. De bliver ofte delt op i hvor mange timer, man skal bruge på kurset. Jo flere timer, jo mere dybdegående vil det være.
Et kursus i færdselsrelateret førstehjælp vil have et fokus på uheld der kan forekomme i trafikken. Dvs. det læringsmateriale man vil have er rettet mod færdselsuheld i stedet for den generelle førstehjælp. Det betyder dog ikke at det er dårligt eller mindre værd end et almindeligt førstehjælpskursus. Begge to er meget vigtige, og giver dig en viden som du kan bruge til at redde liv.

Hvordan foregår et kursus i færdselsrelateret førstehjælp typisk?

Et kursus i færdselsrelateret førstehjælp tager typisk 8 timer, og vil bliver overstået på en enkelt dag.
Det vil i de fleste tilfælde foregå en lørdag eller en søndag. Mange undervisere vil prøve at gøre det lidt interessant da det selvfølgelig er lang tid at sidde til et kursus, men det er livsvigtigt at have kurset og følge med.

Det vil være en obligatorisk teori undervisning, hvor du vil komme til at stifte bekendtskaber med en del forskellige teorier. Derfor vil du lærer hvordan du skal gribe de forskellige scenarier ad som du kan komme ud for. teorien skal gerne være så konkret som muligt, men så du selvfølgelig stadigvæk lærer noget.

Mange steder vil gøre brug af video, da det har en større effekt på indlæringen, og det er godt supplerende materiale til undervisningen. Det hjælper at kunne se med egne øjne hvordan en situation forløber, i forhold til at se læse om det, eller få det fortalt.

Der vil selvfølgelig også være en del praktiske øvelser, hvor man kan komme ud og prøve de ting af, som man lige er blevet undervist i. Det er her man for alvor kommer til at huske de forskellige ting.

Og husk førstehjælp redder liv, så tag det seriøst. Det er ikke kedelig undervisning, det er interessant, spændende og ufatteligt relevant!

#Follow us on Instagram