En konisk kolbe giver spændende undervisning

Konisk kolbe

En konisk kolbe giver spændende undervisning

Har du som underviser nogensinde tænkt på, hvordan du kan gøre din undervisning mere spændende for dine elever gennem en konisk kolbe og andet laboratorieudstyr? Den spændende skolegang fås gennem masser af praksis, hvor din teori prøves af. Dermed kan du være sikker på, at din viden sig fast på indersiden af elevernes hoveder.

Hvorfor bruge en konisk kolbe?

Ren teori er i elevernes øjne ikke altid lig med sjov, og derfor kan et redskab til kedsomheden være praksis. Her får eleverne først og fremmest mulighed for lige at komme ud og røre sig en lille smule, da de ikke skal sidde ned under forsøgende. Når dette sker, så vil du se en indre Albert Einstein i eleverne, hvilket er et pragtfuld syn for en underviser som dig. En konisk kolbe i sig selv kan trylle den mest forsigt elev i klassen om til en rigtig videnskabsmand, hvilket giver en personlig udvikling hos den enkelt elev. Dermed rammer man ikke blot noget fagligt hos eleverne, men også normalt dybt personlig.

Den koniske kolbe i sig selv er rigtig god, når man bl.a. har med kemi at gøre, da man kan have mange forskellige ting i den. Til kemi kan man bl.a. bruge den til at blande nogle væsker, så de går fra en bestemt pH-værdi, der er ætsende til at blive neutral. Dermed er den koniske kolbe med til at danne grobund for nogle fantastiske forsøg, som sætter sig i elevernes hjerne.

Konisk kolbe

Sjove forsøg

Når du gerne vil have elevernes opmærksomheds fuldt ud, så er det at du kan hive noget uventet ud af ærmet. Dette skal selvfølgelig forstås i overført betydning, da du skal have et forsøg klar, som de ikke havde forventet. Dette forsøg hvor du bruger en konisk kolbe behøves ikke at være et forsøg, hvor eleverne skal gøre andet end at kigge, så længe det er spændende.

Hvis du har med ældre elever at gøre, så kan du lære dem at lave alkohol, hvilket de helt klart vil synes er en sjov ting, fordi det er noget de kan relatere til eller i hvert fald har interesse i. Dermed kan en konisk kolbe som i bund og grund bare er glas hurtigt gå hen og blive til et spændende stykke værktøj for en folkeskole- eller gymnasieelev.

#Follow us on Instagram