Hvordan kan du drage gavn af et varmekabel?

varmekabel

Hvordan kan du drage gavn af et varmekabel?

Vi kender det danske vejr som koldt og uforudsigeligt. Indenfor mange brancher og erhverv er man nødt til at være forberedt på de meget kolde vintermåneder, som kan være forstyrrende og ikke mindst skabe konsekvenser for produktionen. Læs mere her omkring anvendelse af et varmekabel og årsagerne heraf.

Hvad er et varmekabel?

Det er faktisk hverken raketvidenskab eller noget videre at bruge et varmekabel. Ganske enkelt så er et varmekabel en frostsikring. Det kan være i forbindelse med større sammenhæng eller ligeledes i brugen af privaten. Det handler i bund og grund om, at man ikke lader sine væsker eller andet fryse. Det bruges blandt andet i privaten til tagrender. Her kan vandet have en tendens til at fryse og dermed ødelægge tagrenderne. Det er blot et eksempel ud af mange.

 

Generelt så hvis man har forskellige slanger, rør og lignende, så vil kulden kunne nedsætte funktionen. Et varmekabel vil forhindre røret i at fryse og ikke mindst opretholde funktionen. Dette sker bedst muligt ved at investere i anerkendte brands og producenter af forskellige varmekabler.

varmekabel

I hvilke sammenhæng anvendes et varmekabel

Indenfor erhvervslivet og industrien, så er varmekabler også anvendt hyppigt. Det kan være i forbindelse med frostbeskyttelsen af forskellige medier, som følgende:

 

  • Vand
  • Olier
  • Kemikalier
  • Fedt

 

Der er forskellige frysepunkter på væskerne, men det er ikke noget problem for velfungerende varmekabler. Der skal dog også tage forbehold for, hvor man skal anvende kablerne. Det kunne eksempelvis være i slanger, rør og pumper. Her vil der være forskellige kabler, som henvender sig bedst muligt til de forskellige ting. Det er svært at se ved første øjekast. Derfor skal man i kontakt med nogle, som har forstand på området og kan vejlede en.

Selvregulerende varmekabler

Indenfor industrien og i større produktion så vil der gå meget strøm til et varmekabel, da det breder sig ud over store afstande. Det kan derfor være meget fornuftigt at anvende en ekstern termostat til styring af selvbegrænsede kabler. Dette skyldes, at kablerne altid vil have et svagt forbrug, når de er tilsluttet. Derfor er det mest anvendeligt at tilknytte en termostat, som kan slå det til og fra.

#Follow us on Instagram