Brug lysterapilamper mod vinterdepressionen

Brug lysterapilamper mod vinterdepressionen

Det er udbredt i vintermånederne, at mørket kan være med til at give flere og flere en vinterdepression. Det skyldes i høj grad, at hjernen bliver påvirket af, at det er så mørkt udenfor. Her er lysterapilamper med til at kunne gøre en forskel. Læs mere her og få en større viden indenfor, hvad du kan gøre for at komme vinterdepressionen i forkøbet.

 

Hvorfor får man vinterdepression?

En klassisk vinterdepression udløses ofte i forbindelse med, at det bliver koldere og mørkere udenfor. Der er dog også en teoretisk årsag. Serotonin er et stof i hjernen, som bliver udløst, når lyset er på. Det gør også, at i de mørkemåneder, så vil der være et lavere niveau af stoffet i hjernen. Dette kan blandt andet forsage følgende:

 

  • Øget irritation
  • Større behov for søvn
  • Øget appetit
  • Vægt forøgelse

 

Dette er netop alle symptomer på, at man lider af en vinterdepression. Det er her lysterapilamper kommer ind billedet.

Lysterapilamper

Det er de færreste, som i virkeligheden har undersøgt, hvad man kan gøre for at komme sin depression i forkøbet. Helt konkret stimulerer man serotonin i hjernen, for at få det til at stige. På denne måde vil man stabilisere man ens døgnrytme.

 

Man bruger sin lysterapilampe om morgen. Det skyldes, at hvis man bruger lysterapilamper om aften, så vil det kunne give problemer med at sove. Man får en god effekt, hvis man bruger den i omtrent 20 minutter hver morgen. Man kan eventuelt læse avisen eller anden rolig aktivitet, hvor man lader kroppen lade op.

 

Der findes forskellige lamper alt efter, hvilket design man leder efter. Dertil også hvilken styrke og størrelse, som man er interesseret i. Det vil dog i mange tilfælde blot være en forbedring med en stor skærm og et blødt lys

vinterdepression

Terapi vs lysterapi

Det skal selvfølgelig nævnes, at terapi hos en professionel ikke er det samme som lysterapi. Man skal se alvorligt på ens vinterdepression, da det kan fylde utroligt meget hos den enkelte. Lysterapilamper er blot et værktøj, som man kan bruge ved siden af. Det kan samtidig også bruges som et forebyggende produkt, hvis man anvender det henad efteråret.

#Follow us on Instagram