Ny teknologi anvendes til tandprotese

Ny teknologi anvendes til tandprotese

Mange mennesker gør brug af en tandprotese af den ene eller den anden grund. Det er forskelligt fra patient til patient. Teknologien udvikler sig fortsat indenfor dette område, og det vil det formentlig fortsætte med frem i tiden. Læs mere heromkring hvad tandproteser er, og i hvilke sammenhæng man bruger det.

Hvad er en tandprotese?

Der er mange årsager til, at man anvender en tandprotese. Det kan være, at man er plaget af meget smerte, eller måske er det af kosmetiske årsager. Helt enkelt så er en tandprotese en erstatning af en eller flere manglende tænder. Dertil er der dog mange forskellige typer af tandproteser, da ens tandsæt ikke er ens. Derfor skal tandprotese, som man har, også passer til ens tandsæt.

Man taler overordnet om 3 forskellige typer af tandproteser

  • Helprotese
  • Delprotese
  • Undermundsprotese

En helprotese er en erstatning af hele tandsættet i både over-og undermunden. En delprotese derimod en protese, som erstatter eventuelle mistet tænder. Undermundsprotese bruges, hvis gummerne er flade eller helt ødelagte.

tandprotese

Nye teknologi indenfor tandproteser

Teknologien udvikler sig fortsat i fuld fart. Det er indenfor forskellige brancher alt lige fra computer styringssystemer til noget så ellers enkelt som en tandprotese. I mange år så har man haft et ønske om at skabe en tandprotese, hvor man ikke var nødt til at bruge en bøjle eller andet.

Dette er endelig blevet realiseret. Det nye materiale Flexite er et protesemateriale, hvor det er muligt at bruge dette uden en bøjle. Materialet er en type nylon-plast. Plasten er som selvfølge allergifri, men derudover er det også meget stærkt og brudsikkert. Materialet er så fleksibelt, at det er muligt at fastsætte det på de resterende tænder.

Mange patienter har oplevet ved almindelige tandproteser, at de er generende, synlige eller på andre måder uheldige. Alt dette undgår man, fordi materialet er lettere og tyndere, hvilket giver en bedre komfort.

Hvor kan man få lavet tandproteser?

Når man skal have erhvervet sig en tandprotese, så er det en klinisk tandtekniker, som man skal opsøge. Man vil få langt mere for pengene, end hvis man opsøgte sin egen tandlæge.

 

#Follow us on Instagram