Home Business Måleglas giver præcise undervisnings resultater!

Måleglas giver præcise undervisnings resultater!

Som underviser kan det være en rigtig god ide at kombinere den store mængde teori med praksis. Dette giver en bedre indlæring, fordi det virker mere interessant for eleverne. Noget af det som man skal bruge til bl.a. biologi eller fysik/kemi undervisningen er måleglas. Disse giver anledning til forsøg, hvilket kobler teori og praksis sammen.

Hvorfor bruges måleglas?

Når man bruger måleglas, så er det ikke kun for at skabe en interessant undervisning. Man er også med til at skabe en god indlæring hos børnene, hvilket kan forklares gennem fem trin. De fem trin omhandler:

  • Måleglassets funktioner
  • Typen af måleglas
  • Målingerne
  • Brugeren
  • Begrænsninger

De frem trin

Når man har styr på disse, så kan selve legen begynde, for så kan du faciliterer undervisningen. Under måleglassets funktioner vil man naturligvis bruge det til at måle væsker. Typisk vil man måle i milliliter, men der findes også større måleglas. Typisk vil et godt udvalg strække sig fra et på 10 mm. og helt op til 4 liter.

 

Herefter er det rart at vide, hvilke type af måleglas, som man benytter sig af. Dette er meget vigtigt, da det er med til at give et bedre og mere korrekt resultat. Glassene kan være lavet af både glas og plast, så ved høje temperaturer er det en god ide, hvis man bruger glas. Ved plast har man dog den fordel, at de sjældent går i stykker, hvis de bliver tabt. Dog er plast også mere modtagelig for ændringer ved en stærk syre eller base.

 

Når man har fundet de rette glas, så kan man påbegynde sin måling. Her er det vigtigt, at glasset holdes stille, så man får et retvisende. Derudover er det vigtigt, at man kigger på det nederste punkt på overfladen, fordi man så ikke bliver snydt af “menisken”. Dette er et fænomen hvor væsken klæber sig op ad siden.

 

Herefter har man også en bruger, som der skal tænkes ind i billedet. Brugeren som typisk vil være eleven skal kende til et måleglas og vide hvordan det skal bruges. På den måde slipper man for at der er mange ødelagte glas eller lignende, hvilket kan koste en hel del i længden.

 

Sidst men ikke mindst kan det også være en god ide at kende til begrænsningerne. Dette er rart at vide, når man aflæser noget, da man ikke altid er 100 procent sikker på ens måling. Jo større et måleglas man bruger, jo mindre præcis bliver det. Dog vil brug af måleglas altid være mere præcis end målinger med bægerglas eller kolber. Nu hvor du kender til de fem trin, så er du klar til at bruge glassene i din undervisning.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Tandremme – en af de mange skjulte skatte i produktion.

Hver evig eneste dag er vi i kontakt med en form for produkt, som på en eller anden måde, er blevet produceret i massevis....

Sælg din virksomheder og medarbejdere på bedste vis!

Nej, du skal selvfølgelig ikke bogstavelig talt sælge dine medarbejdere eller din virksomhed for den sags skyld. Men du skal sælge jeres kompetencer, service...

Pulsbælte – Fuld indblik i din træning!

Mangler du en træningsmakker, som kan vejlede og motivere dig under træningen? Så skal du overveje et pulsbælte. Et pulsbælte følger dig hele vejen...

Gør en forskel med den rette kloakering!

Der er mange ting, der i løbet af vores hverdag kræver en stor indsats for at få det til at fungere. Nogle af de...

Stiftelse af holdingselskab

Du er lige begyndt på din rejse som iværksætter, og spørgsmålene er mange. En del af processen som iværksætter, er at lære nye begreber,...