Ligegyldigt hvor man befinder sig i sit liv, om man lige er flyttet hjemmefra eller om man er en hårdtarbejdende husmor, så fortjener man at arbejde med nogle gode kokkeknive. Det gør hele oplevelsen i køkkenet til en ren og skær fornøjelse hver eneste gang. Læs mere her om de nødvendige knive, som du skal have klikket dig hjem.
Det professionelle køkken hjemme ved dig
Mange kvinder og mænd over hele landet er trætte af dag ind og dag ud at lave de samme kedelige aftensmadsretter. Det er blevet til en sur pligt at stå i køkkenet, og det er en fejl. Hele det gastronomiske univers er til for at motivere og inspirere. Det er skabt for at lave nye oplevelse og smagsoplevelser på et helt nyt niveau. Det er ikke tidskrævende og kedeligt at lave mad, hvis man har det helt rigtige udstyr til rådighed i hjemmet. Det starter dog et sted, og det er med nogle kvalitetshøje og professionelle kokkeknive.
De mange forskellige knive
Alt afhængig af hvilke råvarer og retter, som man skal lave, så vil der være de helt rigtige knive til rådighed. Der er meget mere end bare knive til det hele. Hvis man ønsker at få mest muligt ud af sin madlavning, så skal man udvide sit kendskab til den rigtige anvendelse af kokkeknive. Det starter blandt andet med de følgende kokkeknive
- Tournierkniv
- Santokukniv
- Slagterkniv
I et hvert køkken er det nødvendigt med en lækker tournierkniv. Det er en meget udbredt lille kniv, som anvendes til mange opgaver i hjemmet. Det er dog oprindeligt en meget skarp grøntsags kniv. Den er anvendelig til at skrælle og skære i præcise bevægelser. Den er anvendelig til et bredt aspekt af forskellige råvarer.
En santokukniv stammer fra det asiatiske køkken og har et bredt blad. Den er udviklet til at klare alle typer af hakkearbejde. Det er både ved kød, grøntsager og fisk. Der er skabt en god kontrol gennem en balance af grebet og det ellers brede blad.
Sidste så er det vigtigt at have en ordentlig slagerkniv til rådighed. Et lækkert stykke kød fortjener at blive behandlet med respekt. Man vil ødelægge kødet ved at bruge en doven kniv, som ikke skærer igennem kødet. Her vil man opleve en helt andet tekstur og balance i kødet. Det er ligesom at få kød på en high-street restaurant i midten af København. Du skaber dine egne muligheder i køkkenet gennem dit udvalg af redskaber.