Du er lige begyndt på din rejse som iværksætter, og spørgsmålene er mange. En del af processen som iværksætter, er at lære nye begreber, nye termer og hele tiden prøve sig frem. Men vigtigst af det hele – at have lysten til konstant at lære! Og at lære af sine fejl når det sker. For det er noget, som vi næsten kan garantere før eller siden.
Men hvor begynder man sin rejse? Et godt sted at starte er ved at sætte sig ind i, hvad et holdingselskab er. Hvordan foregår stiftelse af et holdingselskab og andet vigtigt. Det er nogle af grundtingene, som man skal have styr på, inden man stifter en sin egen virksomhed.
Men hvad er et holdingselskab så?
Et holdingselskab er også det, man oftest kalder et moderselskab. Det skyldes, at et holdingselskabs primære formål er at eje anparter eller aktier i et andet selskab. De virksomheder som holdingselskaber har anparter i, bliver refereret til som datterselskaber.
Hvordan stifter man et holdingselskab?
Måden stiftelsen af et holdingselskab foregår på, er ret nem og det kan oftest anbefales at gøres i forbindelse med, at du stifter et driftsselskab. Det betyder nemlig, at du i samme forbindelse som du stifter dit holdingselskab, har mulighed for med det samme beløb at stifte et driftsselskab. Det vil sige, at bestemmer du/I dig for at indskyde 50.000 kr i et holdingselskab Aps, kan du i sammen forbindelse stifte ét driftsselskab.
Sådan hæfter du
Er din virksomhed privatejet, vil hæftelsen oftest være personlig. Det vil altså sige, at sker der noget økonomisk uforudset eller andet, hvor der kræves en vis kapital, så hæfter ejeren privat for det fra egen lomme. Det kan altså være noget af et sats. Hvorimod hvis du stifter et selskab, foregår hæftelsens på en anden måde. Her vil det være selskabet, som hæfter for hvad end økonomisk det måtte være, og altså ikke dig som ejer.
Der kan altså være stor forskel på en privatejet virksomhed eller et selskab såsom et holdingselskab.